Najtańsze rozrządy, hamulce, filtry, Motul, Millers, LM!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• kristofer55
    odpowiedział(a)
    Witam, prośba o wycenę kompletnego rozrządu do Octavi 2 FL 1.9 TDI: TMBJS21Z0A2075228

Zostaw komentarz:

• olok28
    odpowiedział(a)
    Klocki i tarcze BXE

Proszę o wycenę klocki i tarcze (komplet przód i tył) do OCtavii 2007 r. BXE.
    VIN - TMBDS21Z872151350

Zostaw komentarz:

• rafi.skoda
    odpowiedział(a)
    Proszę o wycenę, Octavia 1,9TDI, 1997r, 90KM, AGR, hatchback:

1. Pasek, rolki, pompa wody (na pewno na pasku CONTI CT1044, resztę też
    najlepszej jakości, albo oryginał, albo coś innego konkretnego, podobno
    są zestawy na których robisz 90kkm i taki bym potrzebował)

2. Motul 10W40 Synergie+ 5L, filtr oleju, powietrza, paliwa, pyłkowy,
    TYLKO KNECHT LUB MANN.

3. Płyn chłodniczy pewnie z 7litrów (oczywiście najlepszy chyba G12,
    tak???)

4. I najgorsze, dwa tematy : Sruba dwunastokątna WHT 005322 M16 /1.5/54

śruby panewek wałka 068103384A M12x115 (056103397 M8x56) - będę
    wymieniał szklanki i trzeba będzie wyjąć wałek rozrządu, nie chcę
    potem zakładać starych śrub na panewki co trzymają ten wałek, ale
    podałem dwa rózne numery bo w ETCE nie mogę się wyznać które to
    są śruby, mam nadzieję że to rozkminisz.
    Z góry dziękuję, pozdrawiam i oczekuję na (dobre) ceny
    Rafał

Zostaw komentarz:

• Seed
    odpowiedział(a)
    Dzieki za x-maxa i filterek. Jak zwykłe tanio i kompetentnie.

ahmed799, kupuje od elemenateura od 8 lat. jedyny prawdziwy elementateur to Marcin - wlasciciel firmy. Nie znam osoby, ktora by była niezadowolona z usług marcina - autentycznie. Zawsze rozwiązuje problemy, a nie je stwarza. Także troche nie rozumiem takich przytyków.

Zostaw komentarz:

• ahmed799
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez elemenateur
    Ps. Próbujesz nam psuć opinie, zastanów się, handlujemy na OCP od wielu wielu lat. Jesteś drugą może trzecią niezadowoloną osobą, pierwsze dwie to problem z reklamacją czyli od sklepu niezależne.
    Nic nie chcę ani nie próbuję!!! Piszę jako stały klient wobec Was sytuację jaka mnie spotkała z Wami.
    Zamieszczone przez elemenateur
    Jesteś drugą może trzecią niezadowoloną osobą, pierwsze dwie to problem z reklamacją czyli od sklepu niezależne
    Jeżeli jestem już trzecią niezadowoloną osobą to czas zastanowić się dlaczego?? Ponieważ super sprzedawca za jakiego miałem Was do tej pory nie daje zwątpienia w Siebie do końca.

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    elemenateur, wymiana oleju się zbliża wielkimi krokami więc jak zwykle proszę o - również jak zwykle - atrakcyjną ofertę
    W tym momencie mam Motula 8100 X-Cess 5w40 i nie to żebym nie był zadowolony, ale chodzi mi po głowie spróbowanie czegoś innego. W związku z tym co mi możesz zaproponować z 5w40 VW505.00? Do tego zestaw filtrów Mann: powietrze - C37153, paliwo - WK853/3x, kabinowy - CUK2862 (na stronie Mann'a widziałem też FP2862 opisany jako biofunkcjonalny - wiesz może co to w praktyce oznacza?).

Pozdrawiam
    Rafał

Zostaw komentarz:

• elemenateur
    odpowiedział(a)
    Kilka razy zamawiałem części od prawdziwego kolegi elemenateur, (Grzesia) zawsze wszystko było na czas i pasowało do auta. Zostawiłem w tej firmie już kilka ładnych złotówek i to w tysiącach. Jednak nadszedł czas kiedy ktoś inny zaczął zajmować się sprzedażą części i napotkało mnie z firmą PRO CHOICE niemiłe doświadczenie. Zamówiłem czujnik temp. spalin do passata b6 (koszt 500zł). Okazało się że przysłany element nie pasuje do auta i chciałem wymienić na taki który pasuje i tu zaczęły się schody. Pan sprzedający oznajmił mi że nie ma takiej możliwości bo to część zamówiona w serwisie i jeżeli chcę to mam się z ASO dogadywać. Dobrze że są odpowiednie instytucje zajmujące się takimi sprawami bo nie omieszkam tego zgłosić!!!

Pewniakiem jest iż już więcej w tej firmie nie zamówię żadnego towaru.

Witaj, z tej strony Marcin Kardaś czyli elemenateur.

Pierwsza rzecz:

podczas zamówienia byłeś informowany że towar zamawiamy pod Ciebie z ASO i nie ma możliwości zwrotu.
    Słysząc to dwa razy podkreślałeś który dokładnie czujnik Cię interesuje i ten właśnie czujnik na podstawie Twojego numeru VIN został dobrany. Żaden inny czujnik nie mógłby być dobrany pod Twój samochód, żaden inny bo tylko ten pasował. Ten który sobie życzyłeś. Ten także dostałeś.

Problem pojawił się jednak wtedy gdy element elektryczny zamawiany w ASO wkręciłeś i poprawy nie było. Chcesz to zwrócić sugerując nam nieprofesjonalny dobór w związku z czym poprosiłem Cię o to byś zadzwonił ze swoim vinem do dowolnego ASO w Polsce i zapytał czy ten czujnik to dokładnie ten który pasuje do Twojego auta i zaproponowałem że jeśli okaże się niepasujący to przyjmę go nawet jeśli był montowany.
    Poprosiłem Cię o to byś podał maila bym pokazał Ci w programie że ten pasuje do Ciebie i tylko ten. Odpowiedziałeś że nie pamiętasz maila i zacząłeś jak wcześniej grozić rzecznikami i innymi co dla mnie jest śmieszne i świadczy wyłącznie o braku jaj u Ciebie bo byłeś informowany X razy jak wygląda zamawianie z ASO.

Wspominałeś podczas zamówienia że auto idzie na sprzedaż. Rozumiem że większość do takich aut nie chce dokładać, a jak zamówiona droga część miała przed sprzedażą coś naprawić by kupujący nie miał problemu to bawimy się w zwrot. Podkreślam raz jeszcze byłeś informowany że nie ma zwrotu. Powiedziałeś zamawiamy.

Podsumowując:
    chcesz oddać dobrze dobraną montowaną część która była zamawiana pod Ciebie i nie ma już możliwości zwrotu. To wg Ciebie wporządku? Czasem mężczyźni biorą coś na klatę.

Za komentarz dziękuję, ja też nie życzę sobie więcej podobnych klientów bo handel to relacja w której jednym z podstawowych założeń zakłada szacunek dla obu stron. Jeśli sytuacja jest jak powyższa i słyszysz od stałego klienta groźby rzecznikami to najwyraźniej jest dobrze jak jest dobrze, a jak jest jak widać. Także ahmed przykro mi niezmiernie.

Powiedziałem Ci że gdybyś był kumplem/stałym klientem/ przyjacielem powiedziałbym Ci to samo. Nie ma możliwości zwrotu i spróbuj to sprzedać gdzie indziej ale możliwości zwrotu nie ma.

Ps. Próbujesz nam psuć opinie, zastanów się, handlujemy na OCP od wielu wielu lat. Jesteś drugą może trzecią niezadowoloną osobą, pierwsze dwie to problem z reklamacją czyli od sklepu niezależne.
    Ty jesteś trzeci. Tysiące osób jest zawsze bardzo zadowolonych bo może i czasem z drobnymi problemami ale zawsze jeśli zawiniliśmy bierzemy sprawy na siebie na klatę.

Pozdrawiam Cię serdecznie, towar masz praktycznie nowy nieużywany, wystawiaj go na allegro. Kupiłeś go dużo poniżej ceny aso - sprzedasz go na pewno.

Zostaw komentarz:

• ahmed799
    odpowiedział(a)
    Przepraszam kolegę elemenateur za dziwne zajście. Mam nadzieję że współpraca będzie nadal układała się między nami pomyślnie. Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam.

Zostaw komentarz:

• yobr
    odpowiedział(a)
    Prośba o wycenę kompletnego rozrządu i filtru kabinowego.
    TMBDA21Z698007122

Zostaw komentarz:

• tom007
    odpowiedział(a)
    Proszę o wycenę całego kompletu hamulców (tarcze + klocki przód i tył) do O2 1.8tsi 2008 rok.
    Najlepiej ATE. Przód jest 288mm a tył 256mm (1KF).

Zostaw komentarz:

• casuper
    odpowiedział(a)
    Hej.
    vin tmbke61z978031267
    potrzeba mi:
    Tarcze przód, tył
    klocki przód, tył
    sprężyny przód
    olej Motul i filtr
    łożysko przód
    drążki kierownicze tył
    łączniki stabilizatora tył

Zostaw komentarz:

• freestyler
    odpowiedział(a)
    Witam
    Proszę o wycenę kompletnego rozrządu do opla merivy 2006r (wersja po FL) benzyna 1,6.
    WOLOXCE7574031007

Zostaw komentarz:

• krzys38
    odpowiedział(a)
    witam jaka jest cena kompletnego rozrzadu do 2.0 AQY 99 r.pompa plus reszta

Zostaw komentarz:

• elemenateur
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Rob79
    Witam
    Jaki koszt pompy vacum WWO 038145101B lub R 038145229- takie oznaczenia na niej znalazłem. O1 1,9 tdi alh. Pozdrawiam

Witaj

Pompa Pierburg - 620zl

Zostaw komentarz:

• Rob79
    odpowiedział(a)
    Witam
    Jaki koszt pompy vacum WWO 038145101B lub R 038145229- takie oznaczenia na niej znalazłem. O1 1,9 tdi alh. Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• drodar9000
    odpowiedział(a)
    Witam,

Znów przyszedł czas na wymianę.
    Proszę o wycenę :
    - MOTUL 8100 X-MAX 0W-40 5L (wersji Full Saps z normą VW 502.00)
    - FILTR MANN W 719/30
    - FILTR MANN CUK 2939
    - FILTR POWIETRZA KNECHT- LX 1566
    - Wycieraczki płaskie firmy DENSO model DF-103.

Wysyłka za pobraniem.
    ----------------------------------------------
    Przesyłka dotarła zaraz na drugi dzień.
    Dzięki za sprawną realizację.
    POLCAM !!!

Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• roberta
    odpowiedział(a)
    Prosiłbym na wycenę mojego kompletu:
    Filtr oleju mann 719/30
    Filtr powietrza mann c14130
    Filtr kabinowy mann cuk 2939
    Tylna wycieraczka Bosch A400H
    Przednia wycieraczka Bosch 936s
    Motul Specific 504.00/507.00 5W30 - 5L +1L
    Klocki hamulcowe cały komplet
    osłony amortyzatorów przód
    jeszcze zaworek do schładzania schowka po stronie pasażera
    O2 przed FL

Zostaw komentarz:

• oizo
    odpowiedział(a)
    Witaj.

Potrzebuję:

rozrząd kompletny i pompę wody
    świece 4szt
    żarnik d2s chyba taki jest w O1.

Octavia 1 2.0 AZJ

pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• webborek
    odpowiedział(a)
    wszystko dotarło ładnie, szybko i zgodzie z zamówieniem, polecam

Zostaw komentarz:

• danielus7
    odpowiedział(a)
    Jaka cena kompletnego rozrządu (oryginał lub dobry zamiennik)?
    O1, 1,9 TDI 101 KM
    TMBDS21U988870626

Jaka cena nowej lub regenerowanej turbiny?

Zostaw komentarz:

• MACIEJ55555
    odpowiedział(a)
    Przesyłka dotarła dzięki za sprawną realizację.
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• norbi99
    odpowiedział(a)
    Witam. Zestaw tarcze + klocki do Golf V 2.0 tdi BKD przód? Jakie ceny?

Zostaw komentarz:

• MACIEJ55555
    odpowiedział(a)
    elemenateur, za ile dostanę Olej Motul 8100 X-cess 5W-40 5L oraz filtr oleju Mann lub Knecht do 2,0 FSI

Zostaw komentarz:

• bws34
    odpowiedział(a)
    Witam,
    Potrzebuję mechanizm wycieraczek do O1 kombi z 2000r, albo samą ośkę na którą nachodzi ramię wycieraczki. No i najważniejsze czy bawisz się w wysyłkę za granicę? Konkretnie Niemcy..
    Pozdr.

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    elemenateur, może głupie pytanie, ale czy do LL jest jakiś inny olej czy nie?
    chodzi mi o olej 5w/30 vw 507.00. Są jakieś w baniakach 4l?
    jakie masz o tej specyfikacji i w jakich cenach? 5l też mi podaj ceny

Zostaw komentarz:

Pracuję...